Balada ostasilor romani cazuti in luptele pentru pamantul tarii

joi, 17 aprilie 2014

"Doar așa vom putea ajunge să readucem Basarabia acasă"

Dragi compatrioți, 

Începem acest email descriindu-vă direct realitățile din Basarabia.
 
Campania de informare a cetățenilor despre faptul că astăzi se pot declara români fără frică continuă. Am mai obținut autorizații pentru amplasarea a încă două corturi la Chișinău (pe lângă cele trei funcționale, deja) unde asigurăm permanență cu câte doi voluntari.
 
În țară prinde viață rețeaua: în fiecare raion ținem să găsim câte un coordonator tânăr, unul matur și unul din partea dreaptă a Prutului. Din 32 de raioane avem acoperite vreo 25, deocamdată. Trimitem materiale o dată la două-trei zile în raioane. Mai avem o lună de campanie și frica noastră este să nu ne ajungă resurse pentru toată perioada rămasă (14 aprilie-12 mai, când începe recensământul), ținând cont de faptul că deocamdată am consumat 170.000 de foi volante (iar 200.000 de foi volante ne costă 800 euro).
 
Pentru cele trei corturi amplasate în Chișinău, trei bannere („Liberi să ne declarăm români la recensământ”) ne-au costat 100 de dolari. Cert este faptul că dacă chiar ne dorim să reușim să avem un procent cât mai mare la recensământ de persoane care se declară români trebuie să trimitem cât mai multe materiale în raioane, corturi suficiente (minim câte unul pe raion) și bannere. Avem în plan să facem și o trusă a voluntarului pentru fiecare persoană implicată în cadrul recensământului: pungă inscripționată cu „Tinerii Moldovei”, foaia volantă, manualul voluntarului, formularul standard de la recensământ, tabel cu oamenii care se vor declara români și la recensământ și un tabel cu persoanele care vor să se implice voluntari ca și noi.
 
Vedeți bannerul aici.

Etapa la care am ajuns e una la care nu ne-am fi așteptat acum câțiva ani. Azi, trei televiziuni și opt posturi de radio din Basarabia difuzează spoturile noastre unioniste.
 
V-am mai tot spus și ținem să repetăm, pentru că de aceasta depinde reușita noastră: doar datorită faptului că am mers împreună am ajuns astăzi aici, și doar așa vom putea ajunge să readucem Basarabia  acasă. Orice ajutor, cât de mic n-ar fi el, ne apropie din ce în ce mai mult de momentul mult așteptat.
Mulțumim pentru încredere, noi continuăm să creștem eficiența oricărei acțiuni, dar nu vom reuși fără sprijinul dumneavoastră. Uniți vom reuși! Credem, muncim și continuăm cu acest gând!
 
Cu respect,

Mariana Solonari
Departamentu Strângere de Fonduri
Platforma Unionistă Acțiunea 2012

Conta bancar: ASOCIAŢIA ONOARE ŞI PATRIE
cont lei: RO50RNCB0092115538070001, BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ, filiala Universitate